Μια πολύπλευρη * βιωματική * καθημερινή * εθελοντική δράση για το Περιβάλλον & τον Άνθρωπο

Μια πολύπλευρη * βιωματική * καθημερινή * εθελοντική δράση για το Περιβάλλον & τον Άνθρωπο
Το περιβάλλον πρόσεξε ποτέ μην καταστρέψεις και αυτόν που δίπλα σου πονά, φρόντισε να ...γιατρέψεις ! Μ΄ ένα καπάκι άρχισε την φύση να προσέχεις, κι ένα αγνό χαμόγελο σε όσους σε χρειάζονται μην το ξεχνάς... να έχεις!

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022

                                                                 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ     10-2022
 
                                       ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ                                            στην εθελοντική μαθητική δράση της
           
                                 ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ                                         του Συλλόγου Εθελοντών ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

       Συνεργάτες και φίλοι μας εκπαιδευτικοί, αγαπητά μας παιδιά και ευαισθητοποιημένοι γονείς μαζί με τις καλύτερες μας ευχές για μια  νέα σχολική χρονία γεμάτη υγεία, πρόοδο & αξιακές πράξεις, επιθυμούμε να σας υπενθυμήσουμε  πως η αναγνωρισμένη πολύπλευρη εθελοντική δράση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ συνεχίζεται και εφέτος για 8 σχολική χρονιά.

       Απευθυνεται  σε  σχολεία όλων των βαθμίδων  & τους μαθητές τους.

       Σκοπός της είναι να μυήσει τους μαθητές  μέσα από μια  κατανοητή ενημέρωση & βιωματικές δράσεις , την εικαστική ή την καλλιεχνική τους έκφραση & το βιωματικό  παιχνίδι , σε αξιακές καθημερινές ενέργειες που θα σέβονται τον εαυτό τους, θα προασπίζουν τον συνάνθρωπο & το περιβάλλον.

       Εργαλείο μας σε αυτήν την προσπάθεια επιλέξαμε -ΟΧΙ τυχαία- το ΜΗ ΤΟΞΙΚΟ  ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΠΑΚΙ  που ολοι μας χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας  & κυρίως τα παιδιά.

       Δεν είναι τυχαίο που πλήθος  φορέων & οργανισμών, όπως και των  υπουργείων παιδείας & κοινωνικής αλληλεγγύης  κ.α  αναγνωρίζουν την δράση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ως  ιδιαίτερα σημαντική, ενώ  τα 200 & πλέον σχολεία & οι εκατοντάδες μαθητές  με τους εκπαιδευτικούς τους που εχουν λαβει μέρος – έως σήμερα- στην εθελοντική δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ εκφράζουν όχι απλώς μια θετική άποψη για την δράση αλλά  αναγνωρίζουν & μιλούν για μια δράση που κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών  μεταφέροντας τους πολλαπλά θετικά μηνύματα  για ένα καλύτερο αυριο, για ένα ομορφότερο κόσμο που θα ΣΕΒΕΤΑΙ & θα ΑΓΑΠΑ , τον συνάνθρωπο & το περιβάλλον.

       Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε και φέτος να συμμετέχετε (κι εσεις) σε αυτή την όμορφη εθελοντική προσπάθεια της ΕΥΑΙΣΘΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ φυτεύοντας στον χαρακτήρα των μαθητών σας - μέσα σε δύσκολους & ….άνυδρους  καιρούς- ένα ακομη αξιακό δένδρο (εκτός από αυτό της μόρφωσης), εκείνο της ευαισθησίας & της ανθρωπιάς,  ελπίζοντας πως κάποια στιγμη θα καρποφορίσει.    

       Για την  συμμετοχή σας στην δράση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ στείλτε  μας ΑΜΕΣΑ e-mail στο proaspizo@yahoo.gr - αναγράφοντας  το όνομα,  το τηλέφωνο & το e-mail   επικοινωνίας του σχολείου σας, το όνομα της δνσης & του υπεύθυνου εκπαιδευτικού της δράσης (αν υπάρχει) και τον τρόπο επικοινωνίας μας μαζί σας

Ταυτόχρονα σας αποστέλλουμε & πρόσθετες πληροφορίες για την διαχείριση της πολύπλευρης εθελοντικής δρασης της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ του Συλ. Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Καλή σχολική χρονιά με υγεία – προκοπή & Αξιακές ευαισθησίες Ζωής

Με εκτίμηση

Για τον Συλλογο Εθελοντών ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Ο πρόεδρος

Λιάτσος Γιώργος


Σημ :   η  ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ όπως κάθε άλλη εθελοντική δράση του  Συλ. Εθελ.ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ    δεν είναι επιδοτούμενη ή επιχορηγούμενη, ουτε εντάσεται (από άποψη) σε όποια άλλη χρηματοδότηση ΕΣΠΑ κτλ  -  -  είναι καθαρά εθελοντική προασπάθεια που στηρίζεται από ευαισθητοποιημένους εθελοντές, εκπαιδευτικούς , επιστήμονες  & από ….εσάς !!!  


                                                                                                                                    

 


F