Μια πολύπλευρη * βιωματική * καθημερινή * εθελοντική δράση για το Περιβάλλον & τον Άνθρωπο

Μια πολύπλευρη * βιωματική * καθημερινή * εθελοντική δράση για το Περιβάλλον & τον Άνθρωπο
Το περιβάλλον πρόσεξε ποτέ μην καταστρέψεις και αυτόν που δίπλα σου πονά, φρόντισε να ...γιατρέψεις ! Μ΄ ένα καπάκι άρχισε την φύση να προσέχεις, κι ένα αγνό χαμόγελο σε όσους σε χρειάζονται μην το ξεχνάς... να έχεις!

Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2022

 

 

                                                              Αθήνα  4/10/ 2022                                                                                                   

            ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ                            της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ                 

Η Εθελοντική  δράση της «Ευαισθητοποιημένης Ανακύκλωσης»

(Μαθαίνω να στηρίζω τον Ανθρωπο Προασπίζωντας το Περιβάλλον)

του Συλλόγου Εθελοντών «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ» ό,τι  εστί, Αξία Ζωής !!! 

         είναι μια Πολύπλευρη Μαθητική δράση 

εγκεκριμένη  από το υπουργείο παιδείας (αρ. 44/2709-2018), την UNESCO & άλλους φορείς απευθύνεται  σε μαθητές όλων των βαθμίδων & παιδιά προσπαθώντας να τα μυήσει βιωματικά σε εθελοντικές αξιακές πρακτικές  για τον Συνάνθρωπο, το Περιβάλλον, την Ζωή.                                                

     Στα 7 χρόνια της δράσης συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές & εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι εκπαιδευτικοί & δεκάδες σύλλογοι γονέων, από εκατοντάδες σχολεία προσφέροντας περισσότερα από 70 ιατρικά βοηθήματα  ( Αμαξίδια αμεα – κηδεμόνες – συσκευές οξυγόνου κα.) σε συνανθρώπους μας.

Η Εθελοντική δράση της Ευαισθητοποιημένης Ανακύκλωσης ξεκινά τον Σεπτέμβρη & λήγει τον Μάιο με ένα 2ημερο μαθητικό & νεολαιίστικο αξιακό φεστιβάλ  (προτεινόμενη ημερομηνία για το 2023 – 26 & 27 Μαϊου) , με την συμμετοχή δεκάδων σχολείων που παρουσιάζουν αξιακά δρώμενα – προβάλλοντας την ζωή & την ελπίδα, με ευαισθησία & αξίες. Εκεί ! Όλα τα σχολεία & οι μαθητές που συμμετέχουν στην δράση  επαινούνται.

      Η δράση χρησιμοποιεί ως εργαλείο της ( το μη τοξικό) πλαστικό καπάκι που μέσα από την διαχείριση του μπορέσαμε βιωματικά να ανιχνεύσουμε & να παρουσιάζουμε  δια δραστικά  & βιωματικά  πλήθος αξιακών ενεργειών για ένα καλύτερο κόσμο που προβάλει τον ΣΕΒΑΣΜΟ Μας & την ΑΓΑΠΗ Μας για τον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ μέσω του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ , της ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  & των Αξιών  που πρέπει να διέπουν την καθημερινότητα μας , την ΖΩΗ Μας

       Αν όλα αυτά νομίζετε πως έχουν ενδιαφέρον, μπορείτε έως τέλος Οκτωβρίου να δηλώσετε την συμμετοχή σας στο mail proaspizo@yahoo.gr  λαμβάνοντας υπόψιν σας πως το υλικό που μπορεί να βοηθήσει την δράση μας είναι αποκλειστικά το πλαστικά καπάκια ΜΟΝΟ & αυστηρά από ΓΑΛΑ-ΝΕΡΑ- ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ – ΧΥΜΟΥΣ τα οποία κατά καιρούς μας τα στέλνετε ή μας τα φέρνετε στο τέλος της δράσης στο φεστιβάλ.

     Μπορείτε να συμμετέχετε απλά συγκεντρώνοντας  ΜΟΝΟ τέτοιο υλικό, χωρίς άλλη συμμετοχή σας  ή και συμμετοχή σας στο φεστιβάλ λήξης.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να επισκεφθούμε το σχολείο σας ενημερώνοντας  τους μαθητές σας για την δράση της ΕΥΑΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ μέσα από μια ενδιαφέρουσα δια δραστική & ευχάριστη παρουσίαση  ( έχουμε δυνατότητα μόλις 20 επισκέψεων κάθε σχολική χρονιά – προηγούνται τα σχολεία κατά προτεραιότητα -δήλωσης-  & όσα θα συμμετέχουν και στο φεστιβάλ ).

      Μπορείτε επίσης (έως τέλος Ιανουάριου 2023)  αν επιθυμείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας ΜΟΝΟ στο φεστιβάλ της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ για της 26-27 ΜΑΙΟΥ  (με ένα ολιγόλεπτο αξιακό δρώμενο  με τραγούδι- σκετς – ποίημα- χορό ή μια ξεχωριστή σας δράση για το περιβάλλον, την διαφορετικότητα , τον εθελοντισμό κτλ.  ).

Τα πιο ενεργά Σχολεία που συμμετέχουν στην δράση ( με συμμετοχή τους σε συγκέντρωση κατάλληλου υλικού  – την επίσκεψη μας*–  την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ λήξης και τις άλλες αξικές δράσεις του σχολείου τους ) θα  έχουν ειδική βράβευση & θα παραδώσουν ιατρικά βοηθήματα κ.α. σε συνάνθρωπους μας* που τα χρειάζονται.

 Θυμηθείτε με την πρόθεση της  συμμετοχής του σχολείου σας  στην ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ  2022-2023  να αποστείλετε  στο proaspizo@yahoo.gr  το όνομα του σχολείου σας , το όνομα της/του δ|ντη του σχολείου & των υπευθύνων εκπαιδευτικών  που θα στηρίξουν την δράση & τηλέφωνα επικοινωνίας. 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

     Με εκτίμηση, για το δ/σ  

                                          του Συλλόγου Εθελοντών  «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»                                       

 ό,τι  εστί, Αξία Ζωής !!!     

Ο εθελοντής - πρόεδρος

Λιάτσος Γιώργος

   Ηλεκ/κος μηχ. Δικτύων επικοινωνίας  & ελέγχου 

      CRISS & SAFE management  **  Επ. ΟΗSAS

 

Ενδιαφέρουσες σημειώσεις  :  

1.    Δημιουργήστε ή ενεργοποιήστε την μαθητική περιβαλλοντική σας ομάδα (ή με εθελοντές μαθητές σας) και αναθέστε τους την διαχείριση της δράσης για την συγκέντρωση σωστού υλικού – από γάλα- νερό- αναψυκτικά- χυμούς, την καταγραφή & αποθήκευση του , αναγραφή του σχολείου επάνω στην συσκευασία μεταφοράς , την ενημέρωση  υπευθύνου εκπαιδευτικού .

2.    Ενημερώστε τους γονείς για την δράση μέσω των μαθητών σας & προτείνεται στους γονείς (συλλ. Γονέων) την μεταφορά ή την αποστολή του υλικού στον Συλ. Εθελ ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ  (μετά από επικοινωνία μαζί σας) .

3.    Ανακοινώστε από νωρίς  για την δράση στους μαθητές & προτείνεται  τους να συμμετέχουν με ολιγόλεπτο δρώμενο  όπως και να φτιάξουν εικαστικές συμβολικές δημιουργίες  που θα ανταλλάξουν ή θα προσφέρουν  σε ιδρύματα ή άλλα ειδικά σχολεία , στο φεστιβάλ λήξης τον 26-27 ΜΑΙΟΥ

4.    Ενημερώστε μας  - εφόσον επιθυμείτε & για τις άλλες  αξιακές δράσεις του σχολείου σας  προκειμένου να τις προβάλλουμε  κι εμείς. 

5.    Με την ενημερωτική μας επίσκεψη  στο σχολείο σας για την δράση Έχουμε  την γνώση & την υποδομή  μετρήσουμε  τις ακτινοβολίες κ.α.  στους χώρους  του σχολείου σας .

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

    Ο  Συλ Εθελ «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ» είναι  μη επιδοτούμενος  &  μη επιχορηγούμενος, και Σκοπός του είναι   να  ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΙ  να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ   να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ  & να ΠΡΟΒΑΛΕΙ  ΜΑΖΊ σας  ΑΞΊΕΣ ΖΩΗς  για τον ΑΝΘΡΩΠΟ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  με πολύπλευρες  βιωματικές εθελοντικές  δράσεις.

Η ευαισθητοποιημένη  ανακύκλωση είναι μία από τις 21 πολύπλευρες εθελοντικές  δράσεις του Συλ Εθελ «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»

 

ΑΡ.ΠΡ  231-19/1/12- ΑΡ. αποφ. 28830—Μαιλ : proaspizo@yahoo.gr  tel  6987 121 250
                   Αργυρούπολη Τκ 16452                                                          

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
F